A Mozilla bemutatta saját operációs rendszerével futó Firefox OS okostelefonjait

2013. október 9. A Mozilla bejelentette új operációs rendszerével futó Firefox OS okostelefonjait, amelyeknek értékesítése hamarosan világszerte kezdetét veszi. A Mozilla okostelefon operációs rendszerrel szerelt készülékeket hamarosan a már sikeresen bevezetett ALCATEL ONE TOUCH Fire és a ZTE Open mellett lehet majd kapni.

„A Firefox OS okostelefonok pozitív piaci fogadtatása bizonyítja, hogy az emberek szeretik az egyedi felhasználói élményt és Firefox OS nyitottságát. Folytatjuk a Firefox OS operációs rendszer fejlesztését, hogy minden első okostelefon vásárlónak a lehető legjobb felhasználói élményt tegyük lehetővé.” – mondta Jay Sullivan, a Mozilla ügyvezető igazgatója.

„A Firefox OS operációs rendszert először Spanyolországban, Kolumbiában, valamint Venezuelában vezettük be, amelynek sikere felülmúlta minden várakozásunkat. Ez az eredmény pontosan azt bizonyítja, hogy az emberek érdeklődnek a nyílt technológiájú okostelefonok iránt. Alig várjuk, hogy hamarosan elhozzuk a latin-amerikai piacokra is a Firefox OS nyújtotta lehetőségeket, az idei év harmadik negyedévében, Brazíliában és további három latin-amerikai országban.” – mondta Yotam Ben-Ami, a Telefónica open web devices divízió igazgatója.

„A Deutsche Telekom nagy sikereket tudhat magáénak, a várakozásokon felül teljesitő lengyelországi értékesítésnek köszönhetően. A lengyelországi értékesítési tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy az emberek örülnek, hogy egy új operációs rendszer lehetőségeit tárhatják fel. Izgatottak vagyunk, hogy nemsokára Németországban is elkezdődnek az értékesítések, amelyet hamarosan Görögország és Magyarország követ.” – mondta Thomas Kiessling, a Deutsche Telekom vezető termékekért és innovációért felelős igazgatója.

A Telenor is megerősítette azt a hírt, hogy tervei között szerepel, hogy még az év vége előtt elindítja a Firefox OS okostelefonok magyarországi, szerbiai és montenegrói értékesítését.

„A Firefox OS folyamatosan bővül az új piacokon, amelyeken jelentős növekedésre van kilátás, igy juttatják el a webes ökoszisztéma előnyeit mindenkihez.Ez a növekedés alátámasztja a szereplők elkötelezettségét a platformmal szemben, valamint a fogyasztók elégedettségét. A Firefox OS a terjeszkedés második szakaszába lép, miközben a harmadik okostelefonos platform címre pályázó más rendszerek csak nehézkesen tudnak piaci részesedést szerezni. A Firefox OS platformja folyamatosan új funkciókkal bővül, amelyek egyensúlyt teremtenek a megfizethetőség és a fogyasztók között. Ami talán még ennél is fontosabb, hogy a Firefox OS továbbra is vonzza az új alkalmazásokat és tartalomszolgáltató partnereket. Ez a platform életerősségét bizonyítja, és növelni fogja népszerűségét a felhasználók körében, valamint elősegíti az innovációt a fejlesztői közösségekben.” – mondta John Jackson, az IDC Research alelnöke.

Az új Firefox OS okostelefonok a legújabb Firefox OS (1.1) operációs rendszerrel lesznek elérhetők, amely számos új fejlesztést és funkciót tartalmaz.

A Firefox OS-ról

A Firefox OS okostelefonok az első olyan eszközök, amelyek a teljes webes technológia segítségével egyszerre biztosítják a teljesítményt, a személyre szabhatóságot és az alacsony árat, kellemes, intuitív és könnyen használható élménnyel párosítva, amelynek köszönhetően különböznek bármilyen másik telefontól. A Firefox OS-ben mindent megtalál, amit elvár egy okostelefontól: beépített közösségi integráció, Facebook, Twitter, HERE Maps offline üzemmódban, Firefox böngésző, valamint Marketplace.

A Firefox OS egy teljesen új koncepciója az okostelefonoknak, adaptív app keresés funkcióval, amelynek köszönhetően telefonja teljes mértékben bárhol és bármikor megfelel az igényeinek. Egyszerűen csak írja be a keresőfelületre, hogy pontosan mi érdekli és azonnal egy teljesen új, személyre szabott telefont és élményt kap, igazodva az ön minden igényéhez.

A Firefox OS telefonok Firefox Marketplace-szel együtt érkeznek, amely olyan népszerű alkalmazásokat tartalmaz, mint: a Badoo, a Box, EA játékok (Poppit), Facebook, KAYAK, SoundCloud, The Weather Channel, TimeOut, TMZ, Tuenti ésTwitter.

A Firefox OS egy kiterjesztett változata a Firefox asztali és mobil böngészőjének, amelyet már több száz millió ember ismer és szeret, amelynek köszönhetően biztonságban tudhatja magánéletét, a testreszabási és felhasználói beállítások segítségével.

A Mozilla a Firefox OS rendszerén több mint 20 hardver- és operátor partnerrel dolgozik együtt, hogy az első okostelefon vásárlók a lehető legjobb okostelefon élményt kapják szerte a világon.

A Firefox OS okostelefonok jelenleg Spanyolországban, Kolumbiában, Venezuelában és Lengyelországban érhetőek el.

 

További információkért kérjük látogasson el a következő weboldalra: http://www.mozilla.org/hu/firefox/os/

A Firefoxról

A Firefox egy világméretű közösség segítségével épült fel, az innováció szolgálatában, együttműködve a felhasználókkal és fejlesztőkkel. A Firefoxot több száz millió felhasználó használja világszerte nap mint nap, hogy megtapasztalja az internet élményét minden eszközön. A Firefox OS és a Firefox Marketplace elköteleződött a mellett, hogy minden mobil eszközre biztonságot, felhasználói ellenőrizhetőséget és titoktartást garantáljon.